Хавиер Мариас - За мен спомни си в утрешната битка

 

„Блестящо замислен и великолепно заплетен роман, който се чете с ненадминато удоволствие“ Ла Вангуардиа

 

 

На 7 януари излезе новият роман на даровития испански творец Хавиер Мариас – едно от най-емблематичните имена в съвременната литература.

 

 

„За мен спомни си в утрешната битка“ започва с провокация и се устремява към брилянтния си финал, разгръщайки пъзел от късчета в минало и бъдеще време. Наскоро разведеният Виктор е поканен на вечеря у Марта – омъжена жена с двегодишно дете, чийто съпруг в момента е в командировка. Когато малкият заспива, двамата с Виктор се уединяват в спалнята, но към три часа през нощта Марта изпада в агония и умира. Така Виктор се оказва с мъртва жена в обятията в непознат апартамент в Мадрид...

 

 

 

 

Хавиер Мариас е роден през 1951 г., преподавал е испанска литература и теория на превода в Оксфордския университет и в „Комплутенсе“, Мадрид. „За мен спомни си в утрешната битка“ е ключов за творчеството на писателя - заслужено отличен с „Фастенрат“ на Испанската кралска академия, с наградата на Венесуела за испаноезична проза „Ромуло Галиегос“, френската „Фемина” за чуждестранна литература, италианската „Мондело“ и други престижни награди.

 

 

Чети и: Пътят на 36-и пехотен Козлодуйски полк през войните (1912-1913 и 1915-1918 г.)

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт