Бевърли Клиъри - Мич и Ейми

 

Колкото и да се карат, близнаците не могат един без друг

 

 

Близнаците Мич и Ейми – новите герои в последната книга на Бевърли Клиъри, водят непрекъсната война помежду си, като всички братя и сестри. След всяка караница обаче двамата осъзнават, че не могат един без друг. Може би като всички други малчугани в едно семейство, но при Мич и Ейми може би е още по-специално. Все пак те са живели преплетени един в друг в корема на майка си цели девет месеца.

 

 

Ейми обича да чете книги и свири на виолончело. Мич предпочита игрите и няма нищо против да се сбие с някой конкурент. Настава голям празник в семейството, когато той най-после успява да намери четиво, което да го увлече. Колкото и да се карат, близнаците винаги се съюзяват, когато някой от тях изпадне в беда.

 

 

Бевърли Клиъри е родена през 1916 г. и е една от най-популярните детски писателки в Америка. Написва първата си книга „Хенри Хъгинс” като отговор на въпроса на малко момче: „Къде са книгите за деца като нас?”. От тогава е издала над 30 романа за деца и юноши, преведени на повече от 15 езика. Носител е на множество призове.

 

 

Рожденият ден на Бевърли Клиъри – 12 април, е кръстен от почитателите й D.E.A.R. Day (Drop Everything and Read – „Остави всичко друго и чети”). На тази дата всяка година традиционно се организират програми, насърчаващи четенето и обичта към книгите.

 

 

Чети и: Непоказвани творби в галерия "Ракурси"

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт