Джон Стайнбек - На изток от рая

 

Седмата поред книга на Стайнбек издадена от „Колибри“

 

 

Излезе култовото заглавие „На изток от рая“ на Джон Стайнбек. С изданието от "Колбри" ни напомнят, че през 2012 г. се навършиха 110 години от рождението на великия американски писател и филантроп.

 

 

„На изток от рая“ е внушително платно на американската действителност – легенда за любовта и омразата, за силата и отчаянието, за крушенията  на човешкия дух, но и за неговите светли триумфи. Действието обхваща интервал от петдесет и шест години и разкрива участта на три поколения от два големи рода. Произведението е екранизирано през 1955 г. от самия Елия Казан.

 

 

Джон Стайнбек е безкомпромисен идеалист - романист, дългогодишен журналист, носител на „Пулицър“ и Нобелов лауреат за литература. Роден в калифорнийския град Салинас, писателят познава до болка неволите на местните фермери и работници от началото на 20 век. „На изток от рая“ е една от най-славните му, най-въздействащи творби – повече от половин век романът владее емоциите на читателите по всички краища на света.

 

 

 

 

Изданието е седмата поред книга на Стайнбек, която „Колибри“ предлага на българската публика.

 

 

„Убеден съм, че автор, който не вярва в съвършенството на човека, няма никакво място в литературата“, заявява Джон Стайнбек.

 

 

Чети и: Дейвид Балдачи - Невинните

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт