Последната тайна на Фреди Меркюри

 

Премиера на театър "Възраждане"

 

 

Един ден на вратата в дома на Рудолф Нуреев – екзотичният и магнетичен Бог на световния танц, потропва един друг Бог – този на роксцената – Фреди Меркюри.

 

 

Фреди е дошъл при кумира си от младини с една ужасяваща тайна и с една неизпълнима молба... Той е като оголен нерв; той е гневен, уязвим,изискващ, умоляващ... той е един Фреди, абсолютно различен от образа си пред публиката, сякаш фалшиво изграден... от кого?

 

 

 

 

Руди  на свой ред е арогантен, мнителен, агресивен и свенлив едновременно, ироничен и чувствителен. Ще изпълни ли той молбата на Фреди, ще влезе ли в една от многото лъжи, с които без друго е преплетен животът и на двама им? Две ангела в черно и бяло и спомен за влюбена жена допълват този моментен кадър от богатите на събития и емоции биографии на двете легенди.

 

 

Чети и: Джон Стайнбек - На изток от рая

 

 

В решението на режисьора Съни Сънински Фреди се изпълнява от двама актьори – Свежен Младенов и Анатоли Лазаров. Рудолф Нуреев е Георги Златарев. Участват още Мариана Жикич, Филипа Балдева, Яна Кузова. Сценографията и костюмите са на Невяна Кавалджиева, асистент на сценографа е Лилия Бабунова, музикалната картина е дело на Тодор Стоянов.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт