Klaus Florian Vogt - Wagner

 

Световна премиера на 28 януари 2013 г.

 

 

След сензационния успех на дебютния му албум "Helden/Heroes” (Sony Classical), немският тенор Клаус Флориан Фогт представя първия си студиен проект със записи на арии от Вагнер – "Wagner".

 

 

В албума са включени арии от творби на Вагнер, които Фогт изпълнява на сцените на най-престижните опери в света като „Нюрнбергските майстори-певци“, „Лоенгрин“ (с която прави големия си сценичен дебют и след това представя на Вагнеровия фестивал в Байройт), „Парсифал“ (в новата постановка на Берлинската държавна опера, 2012), „Валкюра“ (в новата постановка на "Пръстенът на Нибелунгите" на Баварската държавна опера в Мюнхен). Албумът съдържа и арии от опери, в които Фогт все още не е участвал като "Риенци, последният трибун" и „Тристан и Изолда“.

 

 

Клаус Фогт записва албума "Wagner" заедно със Бамбергския симфоничен оркестър под диригентската палка на Джонатан Нот. В записите на албума участва и прочутото финландско сопрано Камила Нилунд.

 

 

През 2013-та Клаус Фогт ще бъде звездата в новата постановка на Миланската Скала – „Летящият холандец” от Вагнер. В предстоящия оперен сезон, Фогт ще участва в новите продукции на оперите в Барселона (в "Русалка"), Токио ("Нюрнбергските майстори певци"), Берлин ("Лоенгрин"), Мюнхен ("Летящият холандец" & "Лоенгрин"), Хамбург ("Нюрнбергските майстори певци") и Хелзинки ("Мъртвият град"). И, разбира се, на сцената на фестивалния комплекс по време на "Вагнеровите празници" в Байройт.

 

 

Клаус Флориан Фогт е участвал на сцената на всички големи оперни театри в света. През октомври 2012, за албума “Helden”, тенорът получи престижната награда Echo Klassik в категорията "Певец на годината".

 

 

 

 

Съдържание:

 

 

Рихард Вагнер (1813-1883)

 

1. Fanget an! So rief der Lenz in den Wald (The Mastersingers of Nuremberg)

 

2. Am stillen Herd in Winterszeit (The Mastersingers of Nuremberg)

 

3. Mein lieber Schwan! (Lohengrin)

 

4. Amfortas, Die Wunde! (Parsifal)

 

5. Nur eine Waffe taugt (Parsifal)

 

6. Allmächt’ger Vater, Blick Herab! (Rienzi)

 

7. sink hernieder, Nacht der Liebe* (Tristan and Isolde)

 

8. Willst jenes Tag’s du nicht dich mehr entsinnen (The Flying Dutchman)

 

9. Brünnhilde! Heil’ge Braut! (Twilight of the Gods)

 

10. Ein Schwert verhieß mir der Vater (The Valkyrie)

 

11. Closing scene, Act I from »Du bist der Lenz«* (The Valkyrie)

 

*  със сопраното Camilla Nylund

 

 

Чети и: Две български пиеси в Ню Йорк

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт