Емануел Акс - Variations

 

Новият рецитален проект е с творби от Хайдн, Бетовен и Шуман

 

 

Днес от Вирджиния Рекърдс/Sony Classical излиза новият албум на световноизвестния пианист - Емануел Акс, озаглавен "Variations". Новият рецитален проект е с творби от Хайдн, Бетовен и Шуман, които Емануел Акс включва за първи път в звукозаписната си кариера.

 

 

"Variations" съдържа: Вариации в F Minor (Sonata) от Хайдн, Вариации за фуга и пиано в Eflat Major и Op. 35 (“Eroica” вариации) от Бетовен, Op. 35 и Symphonic Etudes, Op. 13 от Шуман. Репертоарът в новия албум ще влезе в концертната програма на предстоящото световно турне на Емануел Акс в Европа, Азия и Северна Америка.

 

 

Големият успех в кариерата на Емануел Акс идва в началото на 70-те години на миналия век, когато той се утвърждава като един от най-разнообразните и многопластови пианисти на международната музикална сцена. Високо оценяван, той е известен предимно в амплоато си на камерен музикант, въпреки, че съвместните записи с феноменалния челист Йо-Йо Ма, донасят на Емануел Акс три от общо 7-те награди Грами, които притежава. В момента Емануел Акс концертира с Нюйоркската филхармония.

 

 

Чети и: Концерт на Никола Паров и Агнеш Херцку

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт