Михал Кренц - Изложба фотография

 

Paradise Patterns and Other Stories

 

 

Проектът Paradise Patterns and Other Stories...(Шарки от рая и други истории) е запис на пътуванията на автора в България през пролетта на 2012 г.

 

 

Изложбата включва прекрасни, изпълнени с настроение фотографии на хора, градове, квартали, празни пространства със специфична атмосфера от различни авторски цикли - Paradise Patterns, B People, Duos, Melancholie и др. Очите на чужденеца, несвикнал с българското ежедневие, веднага забелязват интересни човешки „екземпляри“, необичайни фасади на жилищни блокове, усмивки на девойки, „несресани” входове на стари къщи… Нетипични фотографии на една стара и нова България.

 

 

 

 

„…Записаните в жестове, лица и пози истории са и портрет на съвременна България. Историята се ражда в местно време, присъщо само на България, което тече отделно от световното време. Тези истории се раждат между Римската и Османската империи, между комунизма, настоящето и бъдещето. Техен фон са природата и следите от множеството цивилизации, начертали историята на различни места. И присъствието на техните духове се усеща в работите.” (авторът)

 

 

Mихал Кренц  (1980) – фотограф, художник, архитект, следвал в Гданск и Берлин. В различните области на изкуството изследва  сложните взаимоотношения между хората и мястото, където живеят.  Водещ на авторска тв програма, представяща не особено популярни артистични събития под формата на филми.

 

 

 

 

Той е сценарист и режисьор на няколко късометражни филми (през 2011 печели наградата в категорията си на Sofia Film Festival Short Film Challenge  за видеоклип на групата Viperfish „Right where I Belong”, на който е сценарист и режисьор). Представял е фотографии, картини и асемблажи в Полша, Корея, Германия, Хърватска и Португалия.

 

 

Изложбата продължава до 19 март 2013 г. в Полски институт, ул. „Веслец“ № 12.

 

 

Чети и: Джули Гаруд - Сладки приказки

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала: 

Още Арт