Театърът на НБУ на сцената на "Сълза и смях"

 

На 25 февруари от 19.00 часа гледайте "Ковачи"

 

 

Университетският театър на Нов български университет ще може да радва все повече почитатели на театралното изкуство.

 

 

От този месец стартира сътрудничеството с откритата сцена на „Сълза и смях”. На 25 февруари от 19 часа ще можете да видите постановката "Ковачи" от Алек Попов.

 

 

Спектакълът е създаден по програма „Независима продуцентска  дейност”  в партньорство с Българско национално радио и кофинансиран от Министерство на Културата и Министерство на труда и социалната политика. Целта на представлението е да даде форум на изява на артистите преподаватели в НБУ, като ги срещне с техни професионални колеги и с провокативния драматургичен текст на Алек Попов.

 

 

В спектакъла участват: Ася Иванова, Антоанета Петрова, Росица Панайотова и Васил Димитров

 

 

Хореографи са Таня Соколова, Росен Михайлов и Анна Пампулова

 

 

Режисьор:Възкресия Вихърова

 

 

Сценография и костюми:Елена Иванова

 

 

Музикален консултант:Георги Арнаудов

 

 

Като гост актьори в „Ковачи” участват Росен Белов, Михаил Милчев и Валентин Ганев ( глас на запис). В постановката ще видите и студенти от програма „Театър” на НБУ. Студентите от 4-ти курс Мартина Апостолова и Златина Никифорова, достойно партнират на колегите си професионалисти. В общите сцени участват още 15 студенти от различни години и специалности в програмите на НБУ.

 

 

"Ковачи" е разказ за смешни и абсурдни събития, случващи се с жителите на обявения за статистически най-щастлив град – Оснабрюк (Германия) и група чуждестранни работници от Балканите. Пикантна история, наречена от своите създадели коментар на ежедневно битово, медийно и политическо ниво, в което се повдигат съвременни теми, например, мястото ни сред другите в Европа, сблъсъкът на ценности, етикетите, образа и статута на гастарбайтерите в съвременна Германия.

 

 

Според своя създател – Алек Попов, текстът е „провокативна история, изследваща трансформациите на сексуалното желание в развитите общества”.

 

 

Чети и: Стефан Цвайг - Шахматна новела

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала: 

Още Арт