Саймън Мордън - Уравненията на живота

 

Сайбърпънк антиутопия, екшън трилър или меланж от двете?

 

 

Излезе „Уравненията на живота“ – първа книга от нашумялата трилогия на Саймън Мордън и трета книга от поредицата за фантастика на „Колибри” – „Галактики”.

 

 

Сайбърпънк антиутопия, екшън трилър или меланж от двете, „Уравненията на живота“ е четиво, в което няма нищо еднозначно.

 

 

Лондон е последният английски град, Япония не съществува, Джихадът на машините е суров, а Самуил Петрович се опитва да оцелее. Преживял радиоактивна атака в Санкт Петербург, той си изгражда стройна система от принципи, но само за да я
наруши безразсъдно. Духовит роман, в който се вихрят гангстери, Якудза, въоръжени монахини, талантливи хакери и изкуствен интелект, а докато антигероят Петрович реконструира уравнението на живота си, светът около него става все по-непредсказуем.

 

 

Саймън Мордън е ракетен инженер, специализирал в областта на геофизиката и геологията. Екзотичното му образование го обрича на алтернативни занимания, а първите му литературни изяви са жанрова провокация - разкази с елементи на фентъзи, научна фантастика и ужаси.

 

 

 

 

Романите „Още една война“ и „Изгубеното изкуство“ постигат главозамайващ успех, който го мотивира да създаде трилогията за Самуил Петрович. Именно тя спечели наградата „Филип К. Дик“ за 2012 г. – престижно отличие, присъждано на оригинални
творби с научнофантастичен сюжет.

 

 

Чети и: Животът в розово/ La vie en rose

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала: 

Още Арт