Йорданка Радева - Емоции

 

От 12 до 26 февруари в Галерия "Сезони"

 

 

Галерия „Сезони” има удоволствието да Ви представи изложба на необикновената художничка Йорданка Радева, позната на ценителите на изкуството с изящните си и изпълнени с носталгия графични отпечатъци.

 

 

Йорданка Радева (1944-2011г.) ще остане в историята на изкуството, като майстор на нежни, деликатни и ефирни пейзажи и композиции с фигури, характеризащи се с финес и без излишни щрихи. Това се разпознава и в живописните и творби отново показващи финият и нежен колорит на художничката. Тя улавя красотата, романтиката и есенцията на човешкият дух във вдъхновяващо чувствените си произведения.

 

 

 

 

Радева е родена в град Пловдив. През 1968 г. завършва Художествената академия в София, специалност Графика, при проф. Евтим Томов. До 1994 г. работи като моден дизайнер, изявява се и като живописец. Живее и твори в София, има девет самостоятелни изложби и редица участия на графични биеналета в България – Варна, Германия - Интерграфика Берлин, Унгария, Италия, както и в българо-японския проект “Изток–Запад”. Тя е носител на награда за цялостен принос в секция “Графика и илюстрация”,СБХ на годишната изложба "Графика малък формат" през 2009 г. Нейни творби са притежание на много галерии в България, на държавни и частни колекции в Канада,Австралия, Бразилия, Германия, Русия, Япония, ЮАР (Фестивал на българската култура), Франция и Белгия(сградата на Европейската комисия).

 

 

Посетете галерия „Сезони” за да станете свидетели на необикновеният творчески израз на забележителната Йорданка Радева.

 

 

Чети и: Представление за деца: Снежната улица

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала: 

Още Арт