Картичка до Лорка в Нощта на музеите

 

 

Част от поредицата събития „Всичко за Лорка”

 

В Нощта на музеите и галериите в София, 19 май, Институт Сервантес-София ви кани на изложбата „Пощенска география. Пощенските картички на семействата Гарсия Лорка и Де лос Риос”. Нощта на музеите е последен шанс колекцията да бъде разгледана, тъй като на следващия ден, 20 май, тя ще отпътува за Ню Йорк. В тази вълшебна нощ посетителите ще могат да „изпратят” своето лично послание и картичка до Лорка. Вратите на Институт Сервантес ще са отворени до 24 ч.

 


Изложбата „Пощенска география. Пощенските картички на семействата Гарсия Лорка и Де лос Риос” е част от поредицата събития „Всичко за Лорка”. Чрез близо 120 оригинални пощенски картички, разменяни между Федерико, неговото семейство и близки приятели в продължение на 50 години, можем да станем свидетели на лични моменти от живота на великия поет и на значими събития от историята на Испания.

 

Колекцията е безценно историческо свидетелство, което започва своето световно турне именно от София. Сред картичките откриваме послания от Салвадор Дали и Луис Бунюел до Лорка, свързани с тяхното творчество, оставило значима следа в европейския авангард.

 

 

 

 

 

 

 

 

Още Арт