Чавдар Гюзелев - Театрални проекти

 

Изложба на рисунки, скици и фотографии

 

 

Културният център на СУ "Св. Климент Охридски" и Галерия "Алма Матер" представят: Чавдар Гюзелев - Театрални проекти: Изложба на рисунки, скици и фотографии ( от 11 до 28 февруари 2013 г.).

 

 

Официалното откриване е на 11 февруари от 18:00 ч.,в галерия "Алма Матер" в Ректората.

 

 

Чавдар (Чочо) Гюзeлев е художник, който обича пространството и театъра. Или може би трябва да кажем, че театърът и пространството обичат него?

 

 

Все едно - в театралните му прояви нещата стават лесно, като на шега, с малко щрихи, с минимализъм на формите и цветовете. Той играе с условни обеми и условни човечета, преобръща перспективи - като го прави и с особена, своя лекота. Едновременно в рaботите му прозира сериозна визуална култура, деликатно уважение към духа на съответната пиеса и концепцията на режисьора.

 

 

Не е чудно, че след няколко участия в международни постановки, той твърде бързо завладя и българските сцени, създавайки свой собствен стил в сценографията.

 

 

Гюзелев гостува на Софийския университет и на неговия Културен център с неща, които сам нарича "проекти". И те наистина са такива. Зрителят може да прекоси с един поглед разстоянието, което отделя хрумването от небрежната скица, нея - от картината, картината - от разработения театрален проект и така чак до самата сценографска реализация; направени сме свидетели на
творчески процес, в който театралното пространство сякаш се само-моделира, изпълвайки собствената логика на пиесата.

 

 

Е, винаги има и едно хитро, "чочовско" намигане отзад. Различните проектите споделят нещо общо - усмихват се.

 

 

Чети и: Съботни детски представления на русенска сцена

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт