Александър Ангелов - благотворителна изложба

 

Откриването е тази вечер от 18.30 в галерия "ЛИК"

 

 

Александър е роден на 14.01.1997 г. в гр. Кюстендил. До навършване на 7 годишна възраст, Алекс е съвсем нормално, жизнерадостно дете, както повечето му връстници, с много приятелчета в детската градина и след това  в училище.

 

 

Родителите му започват да наблюдават промяна в походката му. След консултация с ортопед-травматолог в София, се установява, че проблемьт не е само ортопедичен, но също така и неврологичен.

 

 

ДНК- анализът направен впоследствие не показва генетичен дефект. Междувременно е препоръчано да се направи операция за удължаване на Ахилесовите сухожилия, което е единственият видим проблем, но за съжаление тази операция има отрицателен ефект. След нея, детето започва рязко да наддава тегло, което  усложнява състоянието му  и довежда до пълно обездвижване.
От февруари  2005 г. Алекс не е стъпвал на краката си.

 

 

В момента не се предлага никакво адекватно лечение на това заболяване в България. Преди две години родителите се свързват с клиника в Израел, която провежда експериментално лечение с доста добри резултати. Съответно това лечение не се финансира от нашата здравна система, тъй като се води експериментално, независимо от постигнатото видимо  подобрение.

 

 

 

 

До момента са провели 4 курса на лечение, като резултатите са много добри. Докторите в Израел, също  са много доволни  и дават надежда, че един ден той отново ще се изправи на крака.

 

 

В момента Александър е ученик в езикова гимназия (индивидуална форма на обучение) и  постига отлични резултати - успехът му е 6.00.

 

 

Другата му голяма страст винаги е била  изобразителното изкуство. Още преди години той има спечелени награди от национални конкурси по рисуване и сега с укрепването на ръцете, започва да твори чудеса върху платната. Тази му страст се превръща и в главен източник на средства за лечение, защото  едно средностатистическо българско семейство, не може да си позволи разходите свързани с лечението на детето.

 

 

Чети и: Виктор Франкъл - Човекът в търсене на смисъл

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт