Фестивал на снежните фигури

 

10 дни 30 участницици и много емоции

 

 

Започна първият по рода си Фестивал на снежните фигури в България. Той се провежда дебютно в района на хижа „Безбог”, близо до Безбожкото езеро, до град Добринище между до 02.03.2013 г. Организаторите имат за цел да представят тази живописна област не само като място за спорт, а и като алтернативна сцена за изява и развитие на различни талантливи артисти.

 

 

Фестивалът се провежда в рамките на десет дни, като над 30 участници, разделени на отбори, ще работят върху снежните си произведения. В последния ден от конкурса за впечатляващи снежни фигури – 02.03. (събота), ще се проведе и церемония по награждаването на най-добрите.

 

 

Чети и: Чипсът е опасен за мъжкото здраве

 

 

Водещ на феста е Kaska Maska от група PIZZA. Освен него за музиката отговарят  великотърновският реге артист NRG_D и неговият колега Герата, с когото имат общ алтернативен проект. Реге музиката не е случайно подбрана за събитието - организаторите наблягат на връзката между природата и чистотата в отношенията.

 

 

Като част от програмата се предвижда изграждане на леден бар, осигуряващ напитки за присъстващите. За скиорите и сноубордистите са изградени три рампи, върху които могат да покажат уменията си. Друго забавление по време на фестивала е изграждането на иглута в близост до хижа „Безбог“.  Цялото мероприятие ще бъде заснето, като в последствие младият режисьор Боян Балев ще направи документален филм, посветен на събитието. За финал на фестивала, ще бъде организирано нощно парти в самата хижа „Безбог”, където за забавлението на всички ще се погрижат симпатягите от Cool End The Ghe.

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт