Една оптимистична теория за бъдещето на България

 

Боян Бенев - Две поколения  

 

 

Седмица преди националния празник на България, бъдещето на страната изглежда по-несигурно от всякога. „Ако бях българин, незабавно щях да напусна България”, каза в интервю пред медиите висшият английски политик Найджъл Фараж само преди месец.

 

 

Случайно или не, точно в този момент се появява книгата „Две поколения” на Боян Бенев с дръзката амбиция да проследи някои от важните социални, икономически и политически процеси, които предстоят на България като държава и българите като народ през следващите 40 години.

 

 

 

 

Авторът е роден в България, но напуска страната с родителите си едва шестгодишен и отраства във Великобритания. Там завършва икономика в лондонския Юнивърсити колидж, регистрира първата си компания на 16 и е избран за най-добър млад предприемач в Обединеното кралство в престижната анкета на списание Start Your Business, когато е на 23 години. Паспортът, акцентът и биографията му го определят много повече като британец, отколкото като българин.

 

 

Следва едно голямо „но”!

 

 

И то е, че Боян предпочита да свърже бъдещето си не с Великобритания, а с бъдещето на България. И от 2009-а насам работи като консултант на големи български компании в областта на маркетинга, продажбите, медиите и информационните технологии, създател и председател е на Българският клъстер за предприемачество и иновации – сдружение, чиято основна цел е да обедини и фокусира енергията на най-влиятелните български организации, работещи в сферата на предприемачеството.

 

 

Безценният опит, натрупан от Боян на фронта на бизнеса и предприемачеството и дълбоката му увереност, че в родината му най-доброто предстои го мотивират да сподели една оптимистична визия за бъдещето на България в книгата „Две поколения”

 

 

Някои от важните въпроси, на които книгата се опитва да отговори са следните:

 

 

Защо Българите се срамуват от собствената си държава?

 

Къде е бъдещата сила на Българската икономика?

 

Ще се върнат ли в родината си някой ден българите, живеещи в чужбина и до какво ще доведе това?

 

Колко време ще мине преди да дочакаме хубаво бъдеще за страната ни?

 

 

Отговорите им са в „Две поколения”, която ще се появи в добрите книжарници в цялата страна на 3-и март на цена от 10.00 лв.

 

 

Премиерата на книгата ще се състои на 5 март от 18.30 в +това (ул. Марин Дринов 30), където всеки ще може да се запознае и да разговаря с автора.

 

 

Чети и: Двама с един билет в театър "Българан"

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт