Марк Хеншоу - Червената клетка

 

За тях няма невъзможна мисия

 

 

След като защитава магистърска степен по международни отношения, Марк Хеншоу постъпва на работа в ЦРУ. В началото е назначен като анализатор в сектора за наука, оръжия и технологии на международния отдел. След няколко години преминава специална обучителна програма на ЦРУ и е преместен в отдела „Червена клетка“, който има за задача да изготвя алтернативни анализи на събитията и да предлага нестандартни подходи и решения. За 13 години работа в ЦРУ Марк Хеншоу получава 17 награди, сред които престижното отличие „Галилей“ на директора на националното разузнаване, което се присъжда за иновативни и креативни решения на проблемите, пред които ще се изправят разузнавателните служби на САЩ в бъдеще.

 

 

С паричната стойност на наградата за особени постижения Марк Хеншоу си купува лаптоп. Съпругата му го заплашва на шега, че ако той не осъществи в рамките на една година мечтата си да напише роман, тя ще вземе лаптопа. Всъщност завършването на „Червената клетка“ отнема 5 години, но през това време анализаторът вече знае с какво иска да се занимава занапред. Той напуска ЦРУ и се отдава изцяло на писането. В момента работи по следващото заглавие от поредицата за Червената клетка.

 

 

 

 

Първата мисия на агента от ЦРУ Кира Страйкър завършва с провал. За наказание тя е преназначена в Червената клетка – специален отдел за алтернативен анализ на политическите събития в света. Там Кира започва работа в екип с особняка Джонатан Бърк. Двамата скоро са включени в строго секретна мисия.

 

 

След ликвидирането на китайски шпиони в Тайван директорът на ЦРУ се обръща към Червената клетка със специална задача. Джонатан и Кира трябва да разберат дали Китай планира нападение на Тайван. Единственият човек, който може да им помогне, е двоен агент с кодово име Пайъниър. Той обаче докладва, че китайските тайни служби го следят и го грози арест и екзекуция. Агент Кира Страйкър получава шанс да изчисти репутацията си. Тя трябва да отиде в Китай и да изведе Пайъниър оттам, защото той има информация, която ще предотврати трета световна война.

 

 

От щабквартирата на ЦРУ във Вашингтон до военна платформа в Южнокитайско море и тъмните улички на Пекин, романът въвлича читателя в бясна надпревара с изтичащото време, докато Кира и Бърк се опитват да спасят Пайъниър и да открият топсекретно оръжие на Китай срещу САЩ. Бивш анализатор на ЦРУ, Хеншоу използва експертните си знания за света на международния шпионаж, за да създаде увлекателен и незабравим трилър с автентично звучене.

 

 

Чети и: "Колко е важно да бъдеш сериозен" номер 150

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт