Премиера: Monocrossing

 

На 8-ми март от 19:30 часа в Derida Dance Centеr

 

 

Monocrossing е мултимедиен танцов пърформанс, в който героите преминават през различни виртуални пространства и предизвикателства в непрестанното търсене на това, което ще им помогне да  изпълнят своята лична мисия.  В спектакъла танцьорите поемат ролята на герои на една интерактивна история, задвижвана от непрестанно проучване и решаване на пъзел докато достигнат до своята крайна цел.

 

 

Проектът е копродукция между българската танцова компания Derida Dance и Central Europe Dance Theater, Будапеща и е подкрепен от Министерство на Културата на Република България.

 

 

Концепцията и хореографията са на Живко Желязков, а заедно с него се впускат танцьорите Джънгин Лий от Южна Корея и номинираната за най-добър изпълнител на Унгария за 2012 г. Мариан Харгитай. Визията е дело на Полина Стоянова, а музикалната среда на  продуктивният музикант Иван Шопов, известен с псевдонимите Balkansky и Cooh.

 

 

 

 

Премиерата на Monocrossing в София е насрочена за 8-ми март, от 19:30 ч., както и две представления на 9-ти март от 19:00 часа  и 21:00 часа в новото пространство на Derida Dance Centеr на бул. Сливница 245, етаж 4.

 

 

За да постигне своето пълно въздействие, спектакълът залага на по-близък контакт с публиката и ще бъде игран пред ограничен брой зрители.

 

 

Препоръчително е да се направи резервация от сайта на Derida Dance Center http://www.derida-dance.com/qs/bg/component/seminar/

 

 

Чети и: Марк Хеншоу - Червената клетка

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт