Светлин Ненов - Грации

 

Дебютно представяне на темата "балет" на хидожника в София

 

 

“Грации” гостува в гелерия "Париж- Москва” след участията на Светлин Ненов с изложби в морската ни столица, посветени на Международния балетен конкурс, провеждан на всеки 2 години.

 

 

В творбите си, авторът пресъздава вълшебството на танца, в така  изящно изиграните сложни движения, пресъздадени с лекота и грация, както и самата им динамика. Но той съумява да улови и това, което зрителят не вижда в края на спектакъла, а именно едно изпепелено от сценичния заряд и незабравима еуфория тяло, прикрито зад сценичната завеса.

 

 

Светлин Ненов отново се показва като чудесен колорист, като художник, който обича и владее цвета в неговите полихромни хармонии. Творбите му са издържани в нежни пастелни и светли гами.

 

 

 

 

Балетът е изкуство, отразяващо красотата. Ако зрителят се вгледа в детайлите на творбите, в ефирната грациозност на движенията,  елегантността на маниера, ще открие, че балетът е съвкупност от сложни елементи, красота и възвишеност.  

 

 

Чети и: 50 години и какво от това

 

 

"Стилът ми е стил на художник, който търси духовните измерения на нещата и в изкуството, и в живота... Присъствието на човешка фигура има успокояващо въздействие. Човек винаги иска да се съизмери с нещо, за да се докосне по-лесно до изкуството. Така дойде и балетът като тема, която докoсва най-нежните струни в душата на човека. Всеки от нас е малко поет и мечтател, само трябва да го открие”, казва Светлин Ненов.

 

 

Вернисажът ще се състои на 07 март 2013 от 18.30 часа. Откриването ще бъде съпътствано от балетен етюд.

 

 

Любителите на изкуството ще имат удоволствието да се насладят на творбите на изтъкнатия варненски художник от 8-ми до 31 март 2013 г. в галерия "Париж-Москва".

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт