Над 20 снежни фигури оживяха в Пирин

 

Първият фестивал на снежните фигури у нас съчета музика, природа и творчество

 

 

Между 20 февруари и 2 март се проведе първият за страната фестивал на снежните фигури в района на хижа „Безбог” в Пирин планина.  Във феста се включиха близо 40 участника, разделени на отбори, които дадоха живот на над 20 снежни фигури. Сред зимните произведенията бяха подобия на  статуята на свободата, внушителна мечка, снежни гущери и змии, както и опитен сноубордист. Ентусиасти изработиха и иглу, наподобяващо снежна пещера, с маси и столове.

 

 

 

 

Финалът на мероприятието беше открит от кмета на Добринище – Китан Галчев и отпразнуван със знойни български хора и песни, изпълнени от местният фолклорен ансамбъл. Организаторите наградиха, както най-изкусните майстори на снежни фигури, така и най-добрите в сноуборда и ските. Сред забавленията за посетителите бяха и леден бар, турнир по джаги и афтър парти в хижа „Безбог“ със специалното участие на групата Cool end The Ghe.

 

 

Чети и: Чарлс Дюбоу - Прегрешения

 

 

Диджей и водещ на финалната програма бе Каска Маска, познат със способността си да смесва хип-хоп, реге и пънк. Освен неговите изпълнения, в програмата на феста NRG_D и Герата заедно с Бъни от БГз и Сърмата Хари.

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт