А.Р.И.З.-7 дари 20 детски рисунки на ЮНЕСКО

 

Творбите са от фонда на конкурса "Рецептите на баба"

 

 

Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите-7 дари 60 рисунки от фонда на Националния конкурс за детска рисунка на кулинарна тематика "Рецептите на баба" на Регионалния център за опазване на нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО. Творбите бяха предоставени от съоснователя на асоциацията Пеньо Иванов на Оли Груева, изпълнителен директор на центъра, за да красят сградата на ЮНЕСКО в България. Преди броени дни там приключи и изложбата с наградените снимки от фотоконкурса "Пазител на традициите".

 

 

Рисунките, създадени от деца от цяла България и чужбина, украсиха в сряда, 5 март, фоайето на зала 7 на НДК, където се проведе редовната сесия на Общото събрание на Регионалния център за опазване на нематериалното културно наследство в  Югоизточна Европа под егидата на ЮНЕСКО.

 

 

Рисунките за тазгодишното пето издание на конкурса „Рецептите на баба” ще се събират до 27 март 2013 г. Връчването на наградите ще се състои на специална церемония на 11 април 2013 г.

 

 

Чети и: Над 20 снежни фигури оживяха в Пирин

 

 

Творбите могат да се изпращат или представят лично на адреса на Националния дворец на децата – София, п.к. 1309, бул. „Александър Стамболийски” 191.

 

 

Важно е всяка рисунка да съдържа описание на гърба за: име на детето, адрес, възраст, училище – адрес, както и данни за контакт: телефон, имейл. Рисунките трябва да са с размер блок 4, нарисувани с пастели, флумастри, водни боички. В надпреварата могат да участват деца на възраст до 14 години, като творбите ще бъдат разпределени и оценявани в три възрастови групи: до 7 години, от 7 до 10 години, от 10 до 14 години.

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт