Shift(h)er - соло спектакъл

 

Гостуващ хореограф в Derida Dance Center

 

 

Американската хореографка Алисия Кристофи-Уолш,която живее в Ирландия, ще представи своя танцов спектакъл "Shift(h)er", разработен по време на резиденцията ѝ в Derida Dance Center.

 

 

Това е сладко-горчива история за любовта, която изследва как идеалистични спомени и носталгични чувства могат да се отразят на човек, физически и емоционално, дълго след като се е влюбил.

 

 

Отправната точка на този танцов пърформанс е интересът на Алисия в двойния смисъл на думата Shift  в разговорния  хиберно-английски. В Ирландия Думата Shift  има две значения: 1. на движение или размяна и 2. страстно целуване.

 

 

"Shift(h)er" е искрено и дълбоко докосващо изпълнение, пълено с нюанси, движения и преувеличена кулминация.

 

 

"Shift(h)er"  е в процес на разработване. Частта , която ще бъде представена е с дължина 35 мин.

 

 

Входът е свободен, кати е пепоръчително желаещите да присъстват да резервират предварително място от сайта на Derida Dance Center.

 

 

Алисия Кристофи-Уолш е резидент в "Derida Dance Center" и за период от две седмици тя работи върху своя авторски соло спектакъл "Shift(h)er".  Тя ще изпълни своя соло спектакъл в "Derida Dance Center" (на бул Сливница 245, до Лъвов Мост), на 15-ти март, от 19:30 часа,  след което  ще се завърне отново в Ирландия, където ще представи "Shift(h)er" в Дъблин, а след това и в Ню Йорк, САЩ.

 

 

Чети и: Истински истории от фестивала Марди Гра в Ню Орлиънс

 

 

Алисия живее в Ирландия, но е родена и израстнала в Бостън, САЩ. Завършва Бостънската консерватория, профил танц.
Нейни спектакли са представяни в Ню Йорк, Бостън, Ню Хемпшир, както  и на много места в Ирландия.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт