Юлиян Табаков - Цветанка

 

14 март – 21 април в СГХГ

 

 

"Цветанка" е поетичен филм за историята на България от XX век, разказана през погледа и невероятния житейски път на д-р Цветанка Гошева.

 

 

Родена в заможно семейство, като дете Цветанка мечтае да стане актриса, но историята на България през XX век радикално променя съдбата й. Времео е униклано за България с резките преходи между три епохи – монархия, комунизъм и демокрация. Те се сменят, а заедно с тях се променят страната и хората, които живеят в нея.

 

 

Цветанка е историята на моята баба – свидетел на тези три епохи. Нейният живот е показателен за живота на съвременниците, обществото и страната ни.” Юлиян Табаков, режисьор и автор на изложбата.

 

 

Изложбата включва представяне на филма „Цветанка“ (сценарист и режисьор Юлиян Табаков, оператор Адам Нилсон, продуценти Мортен Нилсен, Мартичка Божилова), голямоформатни фотографии и сценография от филма.

 

 

Чети и: Shift(h)er - соло спектакъл

 

 

Юлиян Табаков е международно установен млад автор с многобройни специализации в България и чужбина. Той има широк опит на работа с театрални и кино режисьори от европейски мащаб, създавайки заедно с тях визуалната концепция, целостността и ядрото на възприятие на творбата. След като натрупва многогдишен опит като художник, скулптор и сценограф, той започва да използва практическия си опит като колаборатор и концептуалист по време на работа с водещи режисьори и да създава успешни собствени театрални и кинопроекти.

 

 

Излижбата се открива днес (14 март) от 18.00 часа в СГХГ.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт