Клод Кюни - Вървете и убивайте

 

Пари, богове и любов - смъртоносната връзка между златото и вярата

 

 

Какви ги вършат във Ватикана? Въпросът все по-често е на дневен ред.

 

 

Новият роман на Клод Кюни разтърсва папството и модерните финансови пазари. След щателно, педантично разследване той разкрива жестоката истина за кървавата връзка между религията, властта и парите. Истината разклаща вярата из основи, а човечеството не е готово да я приеме.

 

 

Съчетанието от исторически факти, финансови машинации и спекулации, както и безумни приключения запращат читателя в прашни архиви и мистериозни гробници. Кардинал Албертини се заравя в тъмните ъгли на катедралите на модерните финанси, за да провери дали заради запазването на световния мир Ватиканът е дал всичките златни резерви за тайна сделка с ислямските религиозни воини. Слух или действителност?

 

 

За романа "Вървете и убивайте" радио LIVE призовава: "Вървете и четете", а сп. "Щерн" уточнява: привлекателни истории
без нито един скучен ред за пари, власт и любов.

 

 

С романа "Вървете и убивайте" известният швейцарски сценарист и писател Клод Кюни завършва цикъла от исторически романи "Пари, богове и любов". Читателите вече познават историята на металните пари, пресъздадена в "Друидът на Цезар", и възникването на хартиените банкноти, описано в "Голямата игра". Новият роман изважда на бял свят виртуалните пари.

 

 

Чети и:  Юлиян Табаков - Цветанка

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт