Премиера: 1003... и то само в Испания

 

На сцената на ДТ "Гео Милев" Ст. Загора

 

 

Тази вечер, точно в 19.00 часа, завесата на ДТ "Гео Милев" ще се видгне за премиерното представление "1003... и то само в Испания" от Росица Обрешкова.

 

Един спектакъл за неутолимата нужда от любов и внимание, за пристрастяващата сила на привличането, за мъчителното остаряване, което дава мъдрост, но отнема очарованието на живота.

 

 

Легендата Дон Жуан, мъжът-мечта, видян по пантофи, с болки в кръста и изпълнен с дързост, която няма как да бъде реализирана.
Къде отива любовта, когато няма кой да я живее? Защо изпитваме нужда да се жертваме, дори когато липсва достоен идеал, в името на който да направим своята жертва?

 

 

Мъжът и жената като идея в чист вид, превръщането на един жив човек в легенда, и трудно ли се обитават легендите. Сблъсъкът между младостта и старостта, порока и честта, лъжата и истината – в един съвременен български спектакъл, който се реализира за пръв път в ДТ "Гео Милев".

 

 

 

 

Автор на пиесата и неин режисьор е Росица Обрешкова, една млада, но вече утвърдена фигура на българската театрална сцена.
Сценографията и костюмите са дело на Елена Иванова, а хореографията – на Валерий Кондратцев. В ролите ще видим: Ивалин Димитров, Делян Илиев, Тихомира Темелкова, Димитър Митев, Георги Райчев, Тодор Тодоров, Павлин Танев, Елена Азалова, Ивелина Колева, Миленка Сотирова, Светла Тодорова.

 

 

Новото заглавие в репертоара на театъра ще провокира зрителите с очарователен коктейл от лирика и философия, забързано действие и завладяваща актьорска игра.

 

 

Премиерни представления са днес и на 21 март 2013 г. от 19.00 часа на голяма сцена в ДТ "Гео Милев".

 

 

Чети и: Клод Кюни - Вървете и убивайте

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт