Калия Калъчева - Къде отивате?

 

До 14 април в Галерията за модерно изкуство

 

 

"Къде отивате?" пита художничката Калия Калъчева в първата си самостоятелна изложба в Галерията за модерно изкуство. Експозицията  е част от серията – Артистите на фокус, която представя финалистите от конкурса MOST.

 

 

Калия работи предимно живопис, изкривявайки по свой собствен начин различните видове обществени пространства. Определя себе си като социален експериментатор, емоционален анализатор и коментатор, воайор на всеки пейзаж, случка или идея. В нейните картини човекът е винаги сам или част от еднакво мислеща маса.

 

 

Платната ѝ са наситени с въздействие и създават ново усещане за пространство, посока и цвят. Екстериор, ескалатори, лица, неон, пейзажи… Разчупените композиции и живите цветове дават на въображението съвсем различна посока.

 

 

"Къде отивате?" е история за съвременната неонова динамика.

 

 

Изложба, вдъхновена от световните летища, преплетените жици и свободното време. От постоянното непостоянство, от привидно хаотичното движение на хората и неудобното отпускане в поредното кресло. От структурите-лабиринти, приютили късове от целия свят. История за спокойното напрежение и романтичното лутане.

 

 

 

 

Илюзорната свобода на летене в кутийки и реене в решетъчно нарязани зали - също като телевизор на живо, който захласнато наблюдаваш." Калия Калъчева

 

 

Чети и: Октавия Е. Бътлър - Зора

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт