Марина Фиорато - Дъщерята на Сиена

 

Тайните и интригите на последните Медичи

 

 

Сиена, 1723 г. Навечерието на Палиото... конното надбягване, което се провежда два пъти в годината на Пиаца дел Кампо. Година планиране, десетима ездачи, три обиколки на площада – и всичко свършва в един-единствен миг. Но този път залогът е огромен...

 

 

Палио - опасното конно надбягвание, което се провежда два пъти в годината на Пиаца дел Кампо в Сиена, е основно събитие в романа "Дъщерята на Сиена". След "Стъкларят от Мурано", "Тайната на Ботичели" и "Мадоната на бадемите" авторката Марина Фиорато отново се отправя към красива Италия, като този път ни отвежда в Тоскана.

 

 

В новия си роман Фиорато разказва спираща дъха история за честта и предателството, за превратностите на съдбата, за смелостта и  за силата на любовта. Също като Палиото, книгата е вълнуващо приключение, наситено с цветове и културни традиции. Богатото наследство на Сиена е показано с цялата му пищност, сцените се разгръщат в красиви зали и осветени от свещи катедрали, в мръсни конюшни и мрачни подземия. Читателите ще се насладят на динамичното темпо, с което се развиват събитията в „Дъщерята на Сиена”, сякаш самите те участват в тази оставяща ги без дъх надпревара.

 

 

Чети и: Калия Калъчева - Къде отивате?

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт