Фортисимо Клас тръгва на турне

 

Максим Ешкенази, Веско Пантелеев-Ешкенази, Любо Нейков, Печенката и стават част от  концертите

 

 

Фортисимо Клас ще изнесе серия концерти на над 4000 деца. В рамките на програмата през последната година професионални музиканти влязоха в часовете по музика на четвъртокласиници и ги запознаха с музикалните инструменти от симфоничния оркестър.

 

 

Виртуозният диригент Максим Ешкенази, идеен създател на програмите от семейство Фортисимо (Фортисимо Фест, Фортисимо Клас, Фортисимо Фамили) пристига отново у нас, за да дирижира всички четири концерта в София и извън столицата. Специален гост на музикалните събитията е световната ни шампионка по бийтбокс Адриана Николова - Печенката. Със своите изпълнения тя изкарва спектаклите от рамките на класиката и показва, че тази музика може да бъде в отличен синхрон с младо изкуство като бийтбокса.

 

 

Първият концерт ще се случи в Разград (20.03), където Разградска филхармония "Проф. Димитър Ненов" и солистът Чавдар Вълков (цигулка) ще изпълнят както класически произведения от Вивалди, Бах и Бетовен, така и разпознаваеми теми от игри като Angry Bird и любими филми като от Star Wars до Spiderman. Водещ на първия концерт е харизматичният журналист, който сме свикнали да виждаме предимно рано сутрин - Виктор Николаев.

 

 

Следващата спирка от турнето на Фортисимо Клас е Стара Загора (22.03). Микрофонът на водещия е поверен на актьора Стефан Рядков, който от "Ку-ку" до днес е един от най-разноликите телевизионни и тетрални персонажи. Там Чавдар Вълков си партнира с музикантите от Държавна опера Стара Загора.

 

 

 

 

Зала "България" в София (27.03) ще се изпълни с деца, които попадат в ръцете на ветерана сред водещите на Фортисимо Клас - Любо Нейков. Актьорът за поредна година застава пред изключително взискателна детска публика, за да я разсмее, пък и да демонстрира едно пицикато. Веско Пантелеев Ешкенази ще солира и смайва със своя талант, а сцената на Фортисимо Клас е още едно място, което го събира с Печенката, след като двамата записаха парче по "Либертанго" на Астор Пиацола.

 

 

Ден по-късно журналистът Ани Цолова води спектакъла на Форисимо Клас в Плевен (28.03). Чавдар Вълков отново излиза на сцената като солист.  Събитието е последното от серията концерти, в които ще зазвучат произведения, специално подбрани и съобразени с детската публика. Наред с класически теми и филмова музика, в програмата влиза и "Дяволски танц" на Добри Палиев, с който ще бъдат представени любимите на децата ударни инструменти.

 

 

Чети и: Танц и древни паметници

 

 

Директор на Фортисимо Клас и организатор на всички събития е цигуларят Хари Ешкенази, който през последните години работи в посока по-атрактивно и полезно обучение по музика в началните класове. Концертите се организират специално за деца от училищата, които се включиха в програмата през 2012/2013 година.

 

 

 


Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт