Сара Ратаро - Да се възползвам всякак от теб

 

Разтърсваща женска изповед с неочакван край

 

 

Издателство "Ентусиаст" публикува романа на Сара Ратаро "Да се възползвам всякак от теб", който стартира с 20 000 продадени бройки за една седмица в Италия. Това е книга, която се чете на един дъх. Откровена женска изповед за живота, изневярата и безвъзвратно изгубеното време.

 

 

Романът на Сара Ратаро разчупва стандартите и ни предлага различен поглед за любовта и отношенията между мъжете и жените, като ни оставя в размисъл за живота, който водим и изборите, пред които сме изправени. В "Да се възползвам всякак от теб" Сара Ратаро се отъждествява със своята героиня, жена, която опитва да преосмисли живота си, без да може да признае грешките си пред своя съпруг.

 

 

Романът започва когато Виола, доста небрежна и разсеяна майка и съпруга, получава тревожно телефонно обаждане от съпруга си Карло. Трябва да отиде в болницата по най-бързия начин. В този така драматичен момент обаче Виола се намира в чуждо легло. Облича се набързо, опитва се да се свърже отново с Карло, за да разбере какво се е случило и къде точно да отиде. И така, с първите слънчеви лъчи за деня и по пустите улици на града тя пристига там, където е трябвало да бъде часове по-рано – до болничното легло на дъщеря си.

 

 

И Виола започва да разказва, без дори да си поеме дъх, за един живот, изпълнен с лъжи, страст, изневери, любов, чувство за вина и съжаление. Изключително интересно авторката представя как под въздействието на шокова ситуация се променя разбирането за нещата:

 

 

"Неща се губят. Ключове, документи, часовник, игра на покер, съдебен спор. Но можеш ли да си позволиш да си загубиш времето или, дори, главата. Различно е губенето..." Така Виола е принудена да израстне и да умре в един миг. В тази нощ, пред леглото на дъщеря си, която е в критично състояние, тя ще плати сметката за всички лъжи, изневери, леки забежки, вечерни и нощни забавления.

 

 

Чети и: Акварел - творби от фонда на СГХГ

 

 

Изведнъж всичко, целият ѝ живот се концентрира в екрана на монитора за изкуствено дишане и сърдечна дейност. Настъпил е моментът на истината – ужасът и жестоката действителност я чакат в онази болнична стая, където тя ще трябва да се изправи пред себе си и пред живота, който е водила толкова години, и да вземе най-трудното решение.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт