Как да откриеш бандитско съкровище

 

Луис Сакър - Съкровището от Зеленото езеро

 

 

Хлапетата най-много обичат съкровища и заплетени бандитски истории. Особено малките момчета, които вече могат да четат. Американският писател Луис Сакър е забъркал интригуваща смес от двете в книгата "Съкровището от Зеленото езеро". Не случайно тя е след най-четените през последните 15 години в Америка. Авторът получава за нея престижния медал за детска литература "Джон Нюбъри" за 1999 г., а след това по книгата киностудията "Дисни" заснема филма "Семейно проклятие" с участието на Сигърни Уивър, Джон Войт и Шая Лебьов.

 

 

След злощастно стечение на обстоятелствата тийнейджърът Станли Илнатс попада в лагер за непълнолетни престъпници край пресъхнало езеро. Той е обвинен, че е откраднал чифт маратонки, защото се е озовал на неправилното място в неподходящ момент. Според семейната история това е резултат от семейно проклятие.

 

 

Още щом пристига в лагера проблемите на Стенли започват. Другите момчета не го приемат добре. Всяка сутрин трябва да става рано, за да копае дупки в пустинята заедно с останалите. Идеята на директорката на изправителния дом е, че така калява характера на малолетните престъпници.

 

 

Оказва се обаче, че тя търси заровено съкровище, за което се носят легенди. Преди много години в района върлувала известната бандитка Кейт Барлоу Целувката, която винаги целувала жертвите си преди да ги убие. Тя заровила откраднатото на дъното на пресъхналото езеро.

 

 

Луис Сакър е роден през 1954 година в Ню Йорк. Автор е на повече от двайсет детски и тийнейджърски книги, а най-известната от тях е "Съкровището от Зеленото езеро".

 

 

Чети и: Джон Медески с дебютен солов пиано албум

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт