Румен Манолов - Пространства

 

До 2 април в галерия "Сезони"

 

 

Галерия "Сезони" с удоволствие ви кани да надникнете в Пространствата, на които вдъхва живот художникът Румен Манолов – красиви градски пейзажи от родният му град Пловдив, площади, кафенета, къщи, интимни интериори или знакови панорами и улици от София и Балчик.

 

 

Творбите, които вдъхновяват името на изложбата са отражение на цялото творчество на Манолов. Те търсят архитектурно-портретният образ на българският град от началото и средата на ХХ век, съчетал в себе си различни епохи и специфична архитектура. Картините му не са само съзерцание на мястото в града, те ни пренасят там във вечерния час, когато слънцето е залязло, но светлината му още огрява живописните фасади с впечатляващ колорит и хармония.

 

 

 

 

Румен Манолов е утвърдено име в българското съвременно изкуство. Като член на  Съюза на българските художници – секция „Живопис” и на Международната асоциация за пластични изкуства АИАП (UNESCO) участва в над 130 национални и международни колективни изложби и 20 пленера. Носител е на специална награда на МОН (1994), (1995) и награда „Неофит Рилски” на МОН (2003). Представил е 13 самостоятелни изложби с работи в областта на живописта и рисунката; пейзажа, натюрморта, композиция с тенденция към абстрактни форми.

 

 

Чети и: Галерия "Сезони" очаква детски рисунки

 

 


Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт