Марк Хадън - Странна случка с куче през нощта

 

Книга на всички времена според "Ню Йорк Тамс"

 

 

Започнах да пиша историята на тийнейджър с увреждания, който живее в едно от най-непривлекателните английски градчета. Една нощ момчето открива на моравата мъртво съседското куче... По-късно, когато погледнах назад, осъзнах, че съм написал книга за... общо взето за всичко.

 

 

"Странна случка с куче през нощта" е за това, че независимо колко много се различаваме един от друг и колко странни понякога изглеждаме в очите на останалите, нещата, които ни разделят, напълно се омаловажават от онези, които ни обединяват.

 

 

Марк Хадън е изключително добър писател, притежаващ способността да прониква в съзнанието на героите си, дори и на онези, които повечето от нас не могат дори да започнат да проумяват.

 

 

Той следва английска литература в Оксфорд. Първата си книга публикува едва 22-годишен и оттогава не спира да пише. Работил е като илюстратор и аниматор, автор е на две радиопиеси. Той е и поет, няколко пъти номиниран за награди; художник със самостоятелна изложба в Оксфорд. Печелил е два пъти награда за пиесата си „Микросапун” за ВВС.

 

 

Добре познат е на малки и големи читатели и с романите си Бум Приключения на макс на планетата Пльок и Петното.

 

 

"Странна случка с куче през нощта" ще излезе на 5 април.

 

 

Чети и: Махина – тайни от Кутията

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт