Щастлива вода - изложба на арх. Асен Костакиев

 

Творбите са създадени в периода 2002 – 2013 година

 

 

Международна асоциация за българско изкуство по света (МАБИС) има удоволствието да ви покани на една нетрадиционна изложба с романтичния надслов "Щастлива вода". Авторът на 17 –те платна, включени в изложбата е арх. Асен Костакиев. Той ще посрещне своите гости в галерия „Ведарт” на 28 –и март (четвъртък) в 18.30 часа.

 

 

Творбите, включени в изложбата са създадени в периода 2002 – 2013 година и се отличават с една характерна геомертизирана стилистика, пресъздаваща по впечатляващ начин красотата на природата. Водата присъства осезаемо в творбите на архитект Костакиев. Тя има особено значение за твореца, а вечното ѝ движение се оказва несекващо вдъхновение за него. Повечето от картините са изпълнени в акрил, оскъдно е присъствието на маслените бои.

 

 

 

 

Това е втората по ред изложба на Асен Костакиев, като предходната се е състояла през 2011 година отново в галерия "Ведарт". Изпълненото с хармония и геометрична лирика творчесво на арх. Костакиев ще представи пред публиката художникът Чавдар Радев. Творенето всъщност е своеобразното бягство на автора от дисхармоничната понякога реалност в един свят, в който линиите и формите създават съвършенство и красота. А сега той има огромното удоволствие да сподели този свой свят с близки и познати благодарение на своите приятели от "Ведарт", на които е безкрайно благодарен за безусловната подкрепа и съпричастие.

 

 

Чети и: Втора самостоятелна изложба на Валери Ценов в галерия "Неси"

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт