Център за графика Белград гостува в галерия "Сезони"

 

Нови подходи към съвременните експресивни форми в графиката

 

 


Галерия „Сезони” има удоволствието да ви покани на изложба представяща уникална колекция, която маркира съвременните тенденции в графичното изкуство на Балканите. Като част от своята програма за проекти осигуряващи обмен на идеи между български и чужди творци галерията съвместно с Център за графика, Белград реализира "Нови подходи към съвременните експресивни форми в графиката".    

 

 

През месец април галерия "Сезони" ще е домакин на трима впечатляващи съвременни сръбски художници – Адам Пантич, Владимир Миланович и Мане Радманович. Кураторът Лиляна Ташич умело показва способността на авторите с лекота да привличат вниманието на публиката да вдъхновяват и изненадват с нови подходи към класическите техники, в които работят.

 

 

Тримата автори са напълно достъпни и все пак задълбочени в своята техника и експресивност.

 

 

Мане Радманович е вече добре познат визуален артист в родината си - със своята съвременна естетика и изящност на художествените си произведения, както и с постиженията си като графичен дизайнер.

 

 

 

 

Владимир Миланович е млад график, участник в  международният форум по изобразителни изкустваТрансформ 2012, където се вдъхновява от темата "Кутията на Пандора" - в галерия "Сезони" той ще представи творби отнасящи се към същата тема в по-дълбока концепция, свързваща интерпретацията на мита за кутията на Пандора и историята на изобразителното изкуство.

 

 

Адам Пантич, който е преподавател в катедра Графика в Faculty of Fine Arts, Белград е също добре утвърден в творческата сфера на графиката. В „Сезони” той ще ни провокира със своята експресивност и пълно пренебрегване на класическите тихники в литографията.

 

 

Изложбата на гостуващите художници от Център за графика, Белград ще е толкова впечатляваща не само защото те се допълват взаимно, но и защото гледат на живота от  три много различни гледни точки свързани със собствената им художествена практика и естетика. Различните им идеи събрани заедно показват, че в техните базови подходи те са господари на уникалният си израз - модерен, впечатляващ и красив.

 

 

Тази изложба ще достави удоволствие не само на критика, художника и опитния колекционер, но и на обикновения любител на изкуството.

 

 

Чети и: Юлиан Йорданов в галерия "Възраждане"

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт