Жан-Мишел Шарлие - Синдикатът на престъпниците

 

Най-откровената книга за мафията

 

 

В това добросъвестно разследване на двама журналисти е всичко, което искате да знаете за зараждането на мафията, за нейните водачи, за техните странности и жестокости, за утвърждаването на престъпната ѝ власт и неумолимите закони, по които разцъфтява строгата организация на шепа сицилианци, които завладяват Америка отвътре.

 

 

Ще се сблъскате с шокиращи истории и скандални факти, старателно пазени години наред.

 

 

"Няма нищо тайно, което да не стане явно" - хронологично и задълбочено читателите ще бъдат преведени през драматични и кървави събития, белязали американските възходи и падения през 20 век.

 

 

 

 

Ал Капоне, Лъки Лучиано, Франк Костело... и мнозина други легендарни герои от киното и литературата са разкрити с истинската им, различна светлина!

 

 

Престъпленията във висшите цивилизации са определено по-жестоки от тези във висшето варварство, защото са по-изтънчени, защото предполагат корупция и заради по-високия интелект, използван в тях.

 

 

За авторите

 

 

Aвторите Жан-Мишел Шарлие и Жан Марсили са френски разследващи журналисти, които имат богати исторически познания и са проследили процесите на зараждането и утвърждаването на мафията в САЩ.

 

 

Чети и: VIVACOM Art Hall - съвременното азиатско изкуство

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт