"Дузина" в галерия "Академия"

 

Плакат, графичен и уеб дизайн, визуална комуникация

 

 

Изложбата, която НХА представя в галерия "Академия", има за цел да обхване във възможно най-голяма пълнота развитието, проявите и посоките на реализация на възпитаниците на катедра "Плакат и визуална комуникация" в първите дванадесет години на XXI век. По този начин се поставя началото на системен анализ на промените в изразните средства, символи и знаци в съвременния плакат, графичен дизайн и визуална комуникация.

 

 

Авторите в изложбата сами избират формата си на участие – отпечатани творби, видео и слайд представяне, триизмерни работи и др. Всички те чрез творчеството си са допринесли за нивото на българското плакатно изкуство.

 

 

Изложбата "Дузина" е част от проект на катедра "Плакат и визуална комуникация", който дава възможност да се проследят промените в езика на плаката, настъпили вследствие на новите комуникации. Какви са темите на деня пред глобалното село, кой ги задава и как се визуализират, кой генерира информацията и къде тя преминава границата на личното пространство. Защо динамиката на комуникация променя нейния език – това са само част от актуалните въпроси за първата декада на нашия век. Търсенето на техния отговор е задължителен за работата и обучението на студентите от "Плакат и визуална комуникация".

 

 

Откриване на изложбата – 2 април (вторник), 18:00 часа в галерия "Академия", ул. "Шипка" 1.

 

 

Чети и: Жан-Мишел Шарлие - Синдикатът на престъпниците

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт