Дебютна изложба на Мишел Вълчева

 

"Трансформация" в Галерия за Модерно Изкуство

 

 

На 2 април (вторник) от 18.30ч. в Галерията за Модерно Изкуство на ул.“Оборище“№10, младата художничка Мишел Вълчева ще представи дебютната си изложба наречена "Трансформация". Експозицията включва 33 живописни платна. Водещ на творческата вечер  ще е Юлиян Вергов.

 

 

Зрителите  ще се сблъскат за първи път с експресионистичните абстракции на Мишел и ще бъдат изправени пред изображения провокиращи реакция със своето богатство на цветове, емоции, пластичност и възможност за интерпретация от страна на гледащия. Преобладаващо топлите цветове и релефна техника подсказват за авторския позитивизъм и оптимистично отношение към живота.

 

 

Картини на Мишел вече красят частни колекции на ценители от Москва и Лондон.

 

 

 

 

Мишел е родена  през 1985 г. в град Пловдив. Смята, че като натура е експанзивна, което помага на творческите ѝ изблици, проекти и проучвания.

 

 

Нейният стил, който се гради стъпка по стъпка, е свързан с позитивното й отношение към живота, с отразяване на миговете движение и миговете покой, в състоянието на градивност. Търсенията ѝ са многопосочни, но основното послание в нейните  творби е радостта, която ѝ дава животът, улавянето на всеки миг щастие, запазване баланса между реалността и фантазията.

 

 

"Искам моите творби да излъчват романтичния дух на приказките, на песенния фолклор, богатството на цветните съчетания в традиционните тъкани на моя народ. И всичко това да е част от съвременното изкуство, в което има много предизвикателства, откриване на нови времеви и пространствени измерения“, споделя Мишел за своите творчески виждания.

 

 

Тя се надява всеки ден да прави своите нови открития, и своите нови творби, защото самият творчески процес, през който преминава е гаранция за нейната жизнена принадлежност към изкуството и неговата безкрайност.

 

 

 

 

Мишел е известна и като създател на Sensual Body Art Therapy. Чрез рисуване върху тялото  се достига до състояние на отпускане, спокойствие, хармония и релаксация. За тази цел допринася и самата обстановка, а тя трябва да бъде удобна, приятна, осветлението да не е ярко: ароматни свещи, аромати, медитативна и релаксираща музика, чаша чай или вино и всичко това в една атмосфера изпълнена с хармонични цветове, картини и произведения на изкуството.

 

 

Чети и: "Дузина" в галерия "Академия"

 

 

Едно от най-мощните средства с които разполага изобразителното изкуство са цветовете. Въплъщават в себе си многообразието на околния свят, танца на цветовете внася спокойствие и хармония в сърцата. Седемте основни цвята, които ни влияят отговарят на седемте чакри – енергийните центрове на тялото и често се използват като метод за успокояване и отнемане на напрежението.

 

 


Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт