Васил Михайлов празнува юбилей на сцената

 

Станете част от празника в София, Сливен, Бургас, Провадия и В.Търново

 

 

75 години на сцената на живота, над 60 години на сцената на българския театър, над 50 години на малкия екран и в киното, стотици роли, десетки награди – са само част от достойнствата на личността, която стои зад познатото на цяла България име – Васил Михайлов.

 

 

Роден, кален и хиляди пъти изпитван в аплаузите на своята публика, големия актьор реши да отбележи годишнината си заедно със своите почитатели, приятели и верни зрители  в София (5 и 21 април), Сливен (15 април), Бургас (17 април), Провадия (18 април) и В.Търново (19 април), потопен във вълнението на най-неподправените и честни очи – тези на своите зрители.

 

 

 

 

След като изигра титаничните образи на сцената на Театър "Българска армия" – Васка Пепел от "На Дъното" (1968), Лопахин във "Вишнева градина" (1974), Дантон в "Делото Дантон" (1974),Стамболов във "Величието и падението на Стефан Стамболов" (1941),  Галоти в "Емилия Галоти" (1996), Стария Глауш в "Железния светилник" (2011), а също незабравимите екранни превъплъщения на Кубрат в "Хан Аспарух” (1981), Капитан Петко войвода във “Капитан Петко войвода” (1981), Хан Крум в "Денят на владетелите"(1986), Сюлейман ага във "Време разделно" (1987), този път Васил Михайлов ще се срещне с почитателите си в образа на Дон Жуан в "Завръщането на целомъдрения женкар" от Анатолий Крим, реж. Ивайло Христов.

 

 

В "Завръщането на целомъдрения женкар" на театър "Българска армия", в който титанът разгръща актьорската си мощ и мъжка същност в образа на най-великия любовник на всички времена. В деликатното и хармонично партньорство на младите си колеги – Гергана Данданова, Лидия Инджова, Тигран Торосян и Леонид Йовчев (гост), Васил Михайлов създава един все още страстен, мъжествен и волеви, но и същевременно помъдрял образ на Дон Жуан. Образ чрез който, актьорът изповядва не само философията "на" и "за" любовта, но също - философията на личния си житейски опит. Вълнуват отблясъците на лично преживени трепети, страсти, възторзи и страдания. Сякаш любовта е намерила лик и глас, през който да се изповяда в нозете на публиката.

 

 

Чети и: Обявиха номинираните за Награда "Стоян Камбарев" 2013

 

 

"Завръщането на целомъдрения женкар" на Театър "Българска армия" е поканата, която Васил Михайлов лично изпраща до своите зрители в София, Сливен, Бургас, Провадия и В. Търново. Неговият избор да отпразнува и отбележи своите 75 години на сцената на живот.

 

 


Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт