Димо Миланов и Живко Дончев в Арт Галерия "Ларго"

 

От 5 до 23 април

 

 

От 05 април в 76-тата поред изложба в Арт Галерия "Ларго" ще можете да се насладите на творчеството на двама изтъкнати варненски художници - Димо Миланов и Живко Дончев.

 

 

Димо ще се представи със съвсем нова серия литографии, а Живко ще покаже малка пластика, правена специално за тази съвместна експозиция.

 

 

 

След успешната си изява в музей "Георги Велчев" през есента на миналата година Димо продължава да разработва отдавна интересуващи го сюжети, които ще можем да видим в серия от 11 нови литографии, отпечатани в графичното ателие на Спас Халачев в Пловдив.

 

 

Живко Дончев отдавна не се е представял във варненските изложбени зали, тъй като все не успява да събере достатъчно творби за изложба. Той е изключително търсен сред колекционерите и всяка негова работа буквално му е "измъквана" от ръцете, още щом е готова. Затова от няколко месеца Живко работи специално за изложбата в "Ларго" и не е показвал новите си творби никому. Изключително ангажиран с паметника на полк. Петър Димков, който беше открит преди дни във Варна и който е негово дело, той почти беше поставил на риск своята самостоятелна изява. Но благодарение на неговия работохолизъм и висок професионализъм изложбата ще види бял свят през първата седмица на април в първоначалния си замисъл и вид - Димо Миланов - литографии и Живко Дончев – скулптура.

 

 

 

 

Особена симбиоза ще открием в работите на двамата варненци. Въпреки че работят самостоятелно, очевидно вълните на емоционалните и творческите им търсения на моменти имат еднакви трептения. Защото ще открием не само чисто визуални, но и интересни тематични и сюжетни съвпадения в творбите им, подготвени за изложбата в "Ларго”. Това още веднъж идва да покаже, че не е случайно решението им да представят заедно своите творби – дългогодишни приятели и съмишленици, Живко и Димо имат и сходни интереси, както и сходни възгледи за работата на художника.

 

 

Чети и: Испания - шедьоври на графичното изкуство

 

 

Истинско наслаждение за мен, галериста, бяха техните няколко срещи-разговори в галерията в уточняване на подробностите за изложбата. Двамата творци бързо забравяха целта на срещата и се отплесваха в разговори за работата на различни свои колеги, в дискусии за идеите, които ги вълнуват, в дълго сърфиране из нета, за да обсъдят новите „неща” на свои любими чуждестранни художници. Тези срещи бяха за мен най-ясното доказателство за бъдещия успех на съвместната им изява. Защото най-важният момент в една такава изложба е двамата творци да намерят допирни точки в работата си, творбите им да създадат едно хармонично естетическо преживяване за публиката".  Нели Вълчева, галерист

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт