Райнер Лагеман - Ваятел на човешкото тяло

Червеният лебед

 

От 5 април до 15 май в Галерията за модерно изкуство

 

 

Колекция от скулптури на Райнер Лагеман показва Галерията за модерно изкуство. Паралелно с експозицията на Райнер Лагеман, до 14-ти април в Зала 2 на Галерията продължава изложбата на младата българска художничка Калия Калъчева.

 

 

Интериорен дизайнер и архитект по образование, Лагеман открива скулптурата като изразно средство сравнително късно в живота си (през 2005г.), но благодарение на уникалната си художествена практика,  незабавно печели международно признание. Участва в десетки световноизвестни арт панаири на изкуството, сред които Art Basel Miami Beach, а негови творби присъстват в колекциите на музеи и частни галерии в Канада, Сингапур, Европа.

 

 

Брус Хайландер, главен редактор на „Арт икономист“ казва за него: "Райнер предизвиква себе си във всяка нова творба, разширявайки границите на материала, с който работи, вае магически форми на разпознаваеми фигури, замръзнали във времето, уловени в стоп кадър движения...безлимитен диапазон, в който артистът развива своята креативност".

 

 

Чети и: Димо Миланов и Живко Дончев в Арт Галерия "Ларго"

 

 

Кураторската експозиция в Галерията, обединява творби от най-известните проекти на артиста: Обвързаност, Красавицата, Червеният лебед, Триумфиращият и Скалният Гмуркач. Всяка от тях е в изключително лимитиран тираж от 1 до 9 , подписани и номерирани от самия автор. 

 

 


Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт