Валентин Ангелов и Петко Арнаудов - Истории с ангели

 

Живопис и скулптура от 11 до 30 април 2013

 

 

"Има ли ангели? Като деца стискахме силно очи и под клепачите ни се появяваха малки прозрачни същества с крилца. После порастнахме и забравихме за този сигурен начин да викаш ангелите.

 

 

Великденската изложба на Валентин Ангелов и Петко Арнаудов "Истории с ангели" в галерия "Ракурси" се опитва отново да повика ангелите в нашия неангелски свят по онзи сигурен детски начин.

 

 

Очите ни вече са очи на възрастни хора – зачервени, болящи, уморени очи. Не сме виждали ангели от сто години. Не знаем има ли ги, няма ли ги?

 

 

А художникът Валентин Ангелов просто ги вика в своите картини. Той прави това с чувство за хумор, защото знае, че чувството за хумор е дар Божи.

 

 

Полският поет и свещеник Ян Твардовски в едно свое стихотворение пише за ангела-пазител – кой от нас ще го прегърне през рамо и ще му каже – чуй, промениха се времената, сега от света аз ще те пазя.

 

 

Тъкмо това е главното послание в изложбата "Истории с ангели" в галерия "Ракурси" - чуй, промениха се времената, сега от света аз ще те пазя.“ Деян Енев

 

 

Чети и: 15 артисти идват за "Пулсът на Южна Корея"

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт