"Пророчество" във VIVACOM Art Hall

 

Нестандартната видеоинсталация е дело на театрална компания Момо и режисьора Веселин Димов

 

 

Днес, от 18 часа във VIVACOM Art Hall ще бъде представена премиерно видеоинсталацията "Пророчество" на театрална компания Момо. Видео творбата е реализирана по идея на режисьора Веселин Димов с текст на австрийския писател Петер Хандке, видео на Евгения Сърбева и озвучаване от гласовете на Елена Димитрова и Александър Митрев.

 

 

Действието в "Пророчество" ни пренася в началото на третото хилядолетие, когато два скулптурни бюста са посетени от (извън)земно съзнание и за кратко оживяват, за да напомнят за нещо добре забравено или потиснато. Видеотворбата е с продължителност от девет минути и ще бъде представена за публиката в седем последователни прожекции.

 

 

Творбата на Веселин Димов задълбочава изследванията на театрална компания Момо в областта на граничните форми на театъра и киното, неконвенционалните театрални текстове и провокирането на зрителското съзнание с аудиовизуални въздействия. Както и в предишните си работи, той осъществява практическо изследване на употребата на мултимедия и промотира нови жанрови форми за българската сцена.

 

 

Чети и: Валентин Ангелов и Петко Арнаудов - Истории с ангели

 

 

Димов има режисьорска специализация в New York Theatre Workshop и до момента е реализирал четиринадесет спектакъла в театрални и нестандартни пространства в София и страната. През 2008 година той основава Театрална Компания Момо, която обединява творческия му екип и продуцира артистичните им проекти.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт