Бевърли Клиъри - Хенри и Рибси

 

Как да опазиш кучето си от бели

 

 

Хенри е в лятна ваканция и е отегчен, защото училището започва чак след две седмици, а обичайните неща за правене през топлите месеци са му омръзнали. Тогава му хрумва страхотната идея да отиде на риболов с баща си. Таткото не е въодушевен от идеята, но смята да го вземе при едно условие – момчето да опази кучето си Рибси от бели. Четирикракият му приятел обаче е много палав и Хенри е напът да се провали. Още повече, че пакостницата Рамона умишлено дразни кучето.

 

 

"Хенри и Рибси" е осмата книга на Бевърли Клиъри, която излиза на български. Романът излиза точно преди награждаването на малките участници в "Читателската щафета" на сайта www.detskiknigi.com, които през последните месеци прочетоха 3 от книгите в поредицата за Хенри, Рамона и Бийзъс.

 

 

Авторката на серията Бевърли Клиъри е известна като американската Астрид Линдгрен. Нейната поредица за Рамона и Хенри се продава в Щатите в милиони екземпляри. Пакостите на малките беладжии вече са известни и в цял свят. По "Бийзъс и Рамона" има филм с любимката на тийнейджърите Селена Гомес.

 

 

Чети и: Робин Джарвис - Изроди и лузъри

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт