Coro di Verona за първи път в България

 

В София, Велико Търново и Варна

 

 

По случай 60-годишния юбилей на световния тенор Калуди Калудов у нас ще гостува Хора на Верона (Coro di Verona). Можете да ги видите на  29 май в зала 1 на НДК, София, от 19:00ч., като част от Салон на изкуствата НДК 2013, 30 май в ДКС "Васил Левски", Велико Търново, от 19:00ч. и 1 юни във Фестивален комплекс, Варна, от 19:00ч.

 

 

Coro di Verona и Калуди Калудов ще изпълнят част от  шедьоврите на Верди, които  век и половина след своето създаване са напълно автентични, непроменени, в обичайния оперен репертоар. Верона, със знаменитата си Антична Арена, ще покаже своята сила и красота за първи път и в България с над 150 артисти на сцената.

 

 

От 80-те години и досега международната кариера на Калуди Калудов е възходяща и той е нареждан от ценителите на операта в челото на тенорите в света. Пял е в Ла Скала в Барселона, Виенската Щатсопер, Цюрих, Женева, Театро Колон- Буенос Айрес, Япония, Австралия, Филаделфия, Земпер опера в Дрезден, Дойче щатс опера Унтер ден Линден Берлин, Дойче опера Берлин, Театро ла Фениче във Венция и много други водещи театри по света.

 

 

Чети и: Премиера: Джуджето Дългоноско

 

 

Изпълнявал е главните тенорови партии в опери на Верди, Пучини, Маскани, Бизе, Леонкавало и др. Сега Калуди Калудов ще участва заедно със солистите Анна Дитри (Anna Dytry) - сопран, Елена  Чавдарова - Иса - мецосопран и Юлиян Константинов - бас, с изключителното участие на гласовете от Арена ди Верона и Русенската филхармония, под диригенството на Найден Тодоров, музикант на годината 2012.

 

 

Билетите са в продажба от днес.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт