Представяне на "Платон, прасето и последният буржоа"

 

История, политика, култура и изкуство, философия, меди

 

 

Заповядайте днес от 18 часа  в Унгарски културен институт за представянето на книгата на Стоян Гяуров „Платон, прасето и последният буржоа”, която ще бъде представена от Йордан Ефтимов.

 

 

Стоян Гяуров е журналист и преводач, роден през 1950 г. в Хасково. Завършва английска филология в Софийския университет, след което работи в държавното радио. От 1990 до 2012 г. е редактор в "Дойче Веле", Бон.

 

 

В "Платон, прасето и последният буржоа" е събран цветът от дългогодишната работа на Стоян Гяуров като журналист в "Дойче Веле" и автор на културното предаване "Апострофи". Но Стоян Гяуров е преди всичко читател, един страстен читател, притежаващ просветителската амбиция да сподели наученото, да ни сближи с имена, идеи и най-вече книги, повечето от които не са преведени на български и повечето от чиито автори са слабо или съвсем непознати в България.

 

 

Чети и: "Домът на Бернарда Алба" в театър "Сълза и смях"

 

 

Той иска да ни напомни, че в сферата на духа въпросите често са по-важни от отговорите. История, политика, култура и изкуство, философия, медии - тематичният кръг на текстовете е извънредно широк, но авторовата червена нишка е лесно доловима: това е носталгията по гаснещата книжна култура, съчетана с недоверие към "дигиталния културизъм", форматиращ погледа към света особено на младите поколения. Великолепният стил подсилва още повече високата познавателна стойност на тази книга.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт