Приказки за кларинет

 

С участието на Михаил Живков и Стефан Вълдобрев

 

 

Кларинетът е инструмент, който може да изпълнява както пиеси на Брамс, Моцарт и Карл Мария фон Вебер, така и сонатата за кларинет и пиано на Бърнстейн, например. Кларинетът, който спада към групата на дървените духови инструменти, е един от тези представители на симфоничния оркестър, на които също толкова добре пасват неравноделните ритми на българската народна музика. Всичко това пред деца и родители ще покаже Михаил Живков този събота и неделя в зала "България".

 

 

"Днес информацията е на милиони пъти по-високо ниво и на децата им се предлагат стотици начини за забавление. Ние искаме да им покажем, че има нещо и отвъд компютърните игри", коментира солистът Михаил Живков. От 1997 година насам той е част от оркестъра на Софийска Филхармония. В биографията си има записани още концерти с Navarra Symphony Orchestra, Испания, както и с Harlem Theater Orchestra, Ню Йорк. Многогодишния му опит пред публика гарантира непринудено поведение, което с лекота ще го доближи до децата.

 

 

"Подбрал съм произведения от разнообразни жанрове. Класическа музика на първо място - има Моцарт, Вебер... това са двамата най-известни композитори, писали за кларинет. Съвсем в края на живота си Моцарт започва да използва кларинета, но много му харесвa. Ще има още джаз и филмова музика", разказа Михаил Живков за подбора на произведенията, които ще чуем в "Приказки за кларинет".

 

 

 

 

Заедно с Михаил на сцената ще излезе неговият близък приятел, актьор и музикант - Стефан Вълдобрев. Завършва НАТФИЗ в класа на Тодор Колев и бързо става познато лице с появата си в студентската телевизионна програма "Ку-ку" . През последните години участва в българските филми "Изпепеляване", "Стъклената река" и "Миграцията на паламуда" и направи своя дебютен документален филм "Манчестър Юнайтед от Свищов". Стефан е още автор на музиката към новия български сериал "Недадените".

 

 

Диригент на "Приказки за кларинет" е Павел Златаров, който ще води оркестъра на Софийската филхармония.

 

 

Чуйте "Приказив за кларинет" на 20 април (събота), 11:00 и 12:30, както и извънредния концерт на 21 април (неделя) от 16:00 часа в Камерна зала на Концертен комплекс „България”

 

 

Чети и: Матей Матеев - Приятелството е спасение

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт