Концерт на клавирното дуо Закария-Тревизан

 

Класика в Националната музикална академия

 

 

На 23 април от 18.00ч. в Националната музикална академия "Проф.Панчо Владигеров", клавирното дуо, съставено от Тереза Тревизан и Флавио Закария, ще изнесе концерт класическа музика. В програмата ще са произведения на Макс Регер – Вариации и фуга по тема на Бетховен, оркестрация оп. 86 и на Сергей Рахманинов – Симфонични танци  за оркестър оп. 45, транскрипция за две пиана.
Събитието ще се проведе в рамките на програмата Еразъм с Националната музикална академия "Проф.Панчо Владигеров" в София, в която ще се състоят няколко майсторски класа. Концертът е под патронажа на Италиански културен институт в София.

 

 

Клавирното дуо дебютира през 2002 г. на Фестивала в Битоля (Македония) с изпълнението на Бранденбургските концерти на Бах-Регер, в рядко срещаната транскрипция за пиано на четири ръце, която те многократно изпълняват, жънейки успехи сред публика и критици.

 

 

Съсредоточени върху по-рядък репертоар, Тереза Тревизан и Флавио Закария записват за Velut Luna композиции за пиано на четири ръце на Макс Регер. Въпреки този техен интерес обаче, те не пренебрегват известните композитори: наскоро  изпълниха концертите на Бах за две и три пиана и Концерта K365 на Моцарт. От 2007 г. често са канени да провеждат майсторски класове по пиано и клавирно дуо в някои европейски университети, както и в САЩ.

 

 

 

Чети и: Бах в навечерието на Възкресение Христово

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт