Премиера: Формулата на смеха

 

На сцената на Театър "Българан" съвместно с ДТ "Иван Димов"  - 24 април от 19.00 часа

 

 

"Комедия за тамплиерите с много забавна еротика и много самоирония.

 

 

"Пиесата е писана много отдавна, но досега не бе поставяна. Макар да касае събития от Средновековието, тя звучи изключително съвременно", коментира режисьорът.

 

 

"Сюжетът, най-общо казано, е за конфликта между Филип Хубави и тамплиерите. Въпросът е, кой е онзи смях, който ще ни помогне да се отървем от страховете си. Смях, който да е истински, а не подигравка или присмех", добави Лео Капон.

 

 

Четирима актьори изпълняват ролите - Стелиан Николов е кралят, Петър Влайков - неговият шут, Иванка Шекерова - принцесата, а Стефан Цирков се вживява в няколко образа - палач, чистачка, майката на шута, краля на Англия, тамплиер, хомосексуалист.

 

 

Дали приказките стават реалност? ...Приказките – не! Но мечтите, които те ни носят, почти винаги се сбъдват. В приказките не се разказва само за мечти, а и как те да се сбъднат. Как да отстояваш това, в което вярваш. И ако внимаваш, както ти разказват приказки, ще откриеш важни неща, които ще направят живота ти друг!

 

 

Тази пиеса е базирана на наскоро открити ръкописи, намерени в мазето на една стара бръснарница по време на реконструкцията ѝ  с цел преустройство на помещението в салон за красота. Като знаем, че преди да изчезнат бръснарниците от нашите земи, те бяха място за обмен на информация, нещо като интернет клуб, Гугъл, или по-скоро Фейсбук, можем да считаме, че историята, която ще ви разкажа е напълно достоверна". Иван Михайлов

 

 

"Формулата на смеха" комедия от Иван Михайлов

 

 

Режисьр: Лео Капон

 

 

Участват: Стелиян Николов, Стефан Цирков, Иванка Шекерова и Петър Млайков

 

 

Чети и: Георги Попов - Много Богове

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт