Хана Тъниклиф - С дъх на чаени листа

 

Да откриеш истинското си семейство на чаша чай

 

 

За дебютния си роман "С дъх на чаени листа" Хана Тъниклиф признава, че прилича на "отглеждането на дете – храниш го, тревожиш се за него, но накрая го пускаш по света с надеждата, че ще му се случи най-доброто". Тази книга за простите истини на живота ни кара да отделим време за насладата и оценяването на всеки отделен миг като източната чаена церемония, която предлага радост с всяка изпита глътка чай.

 

 

За главната героиня Грейс, всекидневните емоции и взаимоотношения са интрига, с разплитането на която тя открива истинската си същност. Когато желанието ти да имаш дете е неосъществимо, а бракът ти се разпада, малките, разноцветни макарони се превръщат в спасителен пояс и нoсят опит, настроение и фантазия.

 

 

Някои дни са с цвета на розовите макарони, други ще натежат от шоколад, а трети ще са направо горчиви. Заглавието на различните глави, отразява емоциите на героите – в тях ухае на тежки, пикантни аромати, които се преплитат с по-леки, сладки и романтични. Този начин на написването на книгата е истински забавен.

 

 

В малкото уютно кафене на Грейс се отбиват посетители за чаша чай и кафе, и за да опитат от домашно приготвените ѝ макарони. Някои от тях ще останат, за да се превърнат в любими хора и да създадат истинското ѝ семейство. Този мъчително изстрадан подарък от живота ще накара Грейс да спре да бяга – от чувството за вина, от майка си, от съпруга си, за да стане двигателен център на едно ново начало.

 

 

Сладкодумната Тъниклиф се вписва в тенденцията на търсенето на духовно здраве посредством готвенето и храната като използва съвременната страст по макароните – тези фини, кръгли, пъстри сладки с най-различен вкус.

 

 

Чети и: Марио Варгас Льоса - Литума в Андите

 

 

Има ли нещо по-вълшебно и затрогващо, отколкото горещ чай, любима компания и добър разговор? Това е книга за истинските и прости удоволствия в живота, която ни кара да отворим сърцето и ума си за предизвикателства, да надничаме „зад ъгъла“ и да не се страхуваме да преследваме мечтите си.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт