Tangra Eco Art Dance Festival

 

Музика, изкуство, природа и духовни практики от цял свят

 

 

Между 20 и 24 юни в свещената земя на комплекс Свети Врач (регион Сандански, село Поленица) ще се проведе третото издание на единствения фестивал у нас, който събира на едно място интелигентна електронна музика, визуални изкуства и духовни практики от цял свят.

 

 

Tangra Eco Art Dance Festival 2013 ще представи изключителна селекция от изложби и пърформанси от 140 артиста от 40 страни (общо 110 часа музика на 2 сцени), лекции, работилници и дискусии в рамките на 5 дни и 4 нощи, в които само вдъхновението има значение.

 

 

Мисията на фестивала е да бъде уникално събитие, предлагащо едновременно висококачествено забавление сред невероятно красива природа и да напомни за важната роля на всеки един в поддържането на екологичен и духовен баланс на планетата.

 

 

Самата локация на фестивала помага за това – уникалният парк, в който Tangra Eco Art Dance Festival се провежда, е с площ 42 хектара и е разположен в подножието на Пирин планина. На фона на красивите гледки, програмата на Tangra 2013 ще включва основна сцена, алтернативна сцена, Духовна градина, изложби на визуални изкуства, кино, информационен център, пазар, къмпинг и ведическа кухня.

 

 

На главната сцена ще се изявят топа артистите от най-силните лейбъли за интелигентна електронна ъндърграунд музика в момента – датският Parvati Records, руският Vertigo Records, българският Artmospheric, италианският Looney Moon Records, норвежкият Yggdrasil Records и австралийският Zenon Records. На алтернативната сцена пък ще звучат новаторски звуци в стиловете IDM експериментъл, дъбстеп, глич-хоп, джънгъл, абстракт, даунтемпо, ембиънт, етник, дъб и реге, както и концерти на живо от няколко чудесни нови банди.

 

 

Чети и: Изложба икони на Аглика Икономова

 

 

Основен нов модул в третото издание на  Tangra Eco Art Dance Festival е Духовна градина - мястото, където гости от цял свят ще представят духовни практики и техники за релаксация, както и напитки и био храни. Ще има и дискусии, работилници и специални събития.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт