Акустична версия с концерт и нови песни

 

На 17 май в Studio 5 от 19.00 часа

 

 

След повече от 25 години на сцената, легендарната група "Акустична версия" има удоволствието да представи пред феновете си своята нова програма. Концертът ще се състои в клуб Studio 5 на 17 май, с начален час 19:00 ч. На сцената, заедно с музикантите от световна величина и основатели на групата Антони Дончев - пиано и Христо Йоцов - ударни инструменти, ще се качи и младият, много енергичен и талантлив контрабасист Димитър Карамфилов.

 

 

От самото създаване на "Акустична версия", освен еталон и стимул за младите музиканти, групата е и посланик на българската култура по света. Това е единствената българска формация, спечелила първи награди на престижните конкурси за джаз в Хоеилаарт, Белгия през 1985 г. и Леверкузен, Германия, 1986 г. През годините, партньори на „Акустична версия”са били редица известни музиканти като Милчо Левиев, Йълдъз Ибрахимова, Теодоси Спасов, Владимир Кърпаров, Анди Скофийлд, Томи Смит, Райнер Винтершлаген, Бени Мопин, Стив Слегл, Стефан Белмондо и много други. Известни български басисти като Георги Дончев и Петър Славов са започнали своята кариера в групата.

 

 

Освен изпълнители, Антони Дончев и Христо Йоцов са композитори, аранжори, преподаватели и продължават да бъдат вдъхновяващ пример за младите музиканти.

 

 

Чети и: Университетският театър на НБУ представя "Метаморфози"

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт